Ostronskivling på bädd av bladspenat

Ostronskivling på bädd av bladspenat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ostronskivling på bädd av bladspenat

14 ingredienser

Börja middagen med en vegetarisk förrätt. Den här består av svamp och färsk spenat. Receptet kan dubbleras och användas som varmrätt eller bufférätt.

Ingredienser

portioner
  • 200 g ostronskivling
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 schalottenlökar
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 dl grönsaksfond
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 1 knippa smålök
  • 100 g bladspenat
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ansa ostronskivlingen, skär av fötterna och finhacka dem. Skala och finhacka vitlök, schalottenlök, morot och palsternacka, spar lite vitlök till spenaten.
  2. Fräs alla finhackade ingredienser i olivolja så att de blir lätt mjuka. Tillsätt tomatpuré och fond, krydda med salt, peppar och persilja. Fördela och bre grönsaksröran på svampen och värm i ugn i ca 10 minuter.
  3. Koka smålöken lätt. Rensa och skölj bladspenaten och fräs det med resten av vitlöken i smöret. Fördela spenaten på 4 tallrikar och lägg upp ostronskivlingen ovanpå. Garnera med kokt smålök.