Foto: TV4

Crêpes med tomat och spenat


4

Crêpes är flortunna pannkakor som används både som dessert och till förrätt, beroende på fyllningen. Crêpes kan också serveras som en lättare lunch. Här har vi fyllt med tomat och spenat.

  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl kaffegrädde
  • 2  ägg
  • 2  äggulor
  •   Fyllning:
  • 2  väl mogna tomater
  • 250 g bladspenat
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm riven muskotnöt
  •   salt och malen vitpeppar
  •   Ost (valfri mängd)
  1. Pannkakor
    Blanda mjöl, salt, grädde och lite av vattnet och vispa det till en jämn smet. Vispa upp äggen med äggulorna. Vispa ner resten av vattnet och äggsmeten i pannkakssmeten och sila den genom finmaskig sil så att den blir helt slät. Sätt ugnen på 275°.
  2. Fyllning
    Skär skinkan i smala strimlor och skär gräslöken smått. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet och grädden under vispning. Låt sjuda 2 minuter på svag värme. Tillsätt skinka och gräslök, krydda med salt, peppar och muskot.
  3. Crêpes
    Riv osten grovt. Fördela fyllningen på pannkakorna, rulla ihop dem och lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i 10 minuter eller tills osten smält och fått gyllengul färg.

Annons:

Crêpes Maxim’s

av recept.nu
  •  16 ingr
  •  16 ingr
  •  9 ingr

Paj med bacon

av recept.nu
  •  10 ingr

Kycklinggratäng

av recept.nu
  •  12 ingr