Fyllda kalkonrullar med basilika och pinjenötter

Fyllda kalkonrullar med basilika och pinjenötter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyllda kalkonrullar med basilika och pinjenötter

13 ingredienser

Det här är en trevlig förrätt eller bufférätt. Receptet kan dubbleras om ni är många till buffén. En varm sommardag passar den även att serveras som lunch med nykokt färskpotatis. Att den sedan är både lättlagad och smal är bara extra bonus.

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor rökt kalkonbröst
  • 2 avokador
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk citron, pressad

Till dekoration:

  • 1 kruka färsk basilika
  • olja, att fräsa i
  • 8 körsbärstomater
  • 1 kruka gröna salladsblad
  • 4 msk pinjenötter
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk citron, pressad
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Ansa och skölj sallatsbladen. Dela tomaterna. Lägg sallatsbladen på ett serveringsfat. Plocka bladen av basilikan och spara några. Strimla övriga blad och fräs hastigt i olja i het panna. Blanda ner pinjenötterna och salta.
  2. Dela avkodarna och ta ut kärnorna. Mosa avokadoköttet och blanda med salt och peppar. Pressa ner citronsaften och blanda noga. Lägg en klick avocadoblandning på varje kalkonskiva rulla ihop dem.
  3. Lägg rullarna på sallatsbladen, dekorera med cocktailtomater och fördela basilika/pinjenötsblandningen över. Pressa över citronsaft och droppa över olivolja strax före servering.