Skinksallad med ägg

Skinksallad med ägg
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Skinksallad med ägg

13 ingredienser

En sallad är ofta en trevlig inledning på en måltid. Här har vi valt en sallad med skinka och grönsaker och en klassisk vinägrett.

Ingredienser

portioner
  • 200 g kokt skinka
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 0,5 röd paprika
  • 10 rädisor
  • 6 körsbärstomater
  • 1 morot
  • salladsblad
  • färsk bladpersilja

Vinägrett:

  • 5 msk matolja
  • 1,5 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Vinägrett: Blanda samman salt, peppar och vinäger. Vispa ner senap och olja.
  2. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar, skär rädisorna i skivor och dela tomaterna. Skala moroten och skär den i slantar, skär skinkan i strimlor
  3. Lägg upp sallatsbladen på fyra assietter. Fördela paprika, rädisor, morot och skinka över. Skala äggen och skär dem i klyftor. Garnera salladen med persilja, ägg och tomat, skeda över vinägrett.