Cocktail- Parisare med vaktelägg

Cocktail- Parisare med vaktelägg
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Cocktail- Parisare med vaktelägg

7 ingredienser

Små, läckra mini-skapelser är alltid trevligt att inleda en middag med. Vakteläggen kräver en säker hand, så “träna” gärna tillagningen innan du bjuder gäster på denna rätt.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor vitt formbröd
  • 150 g nötfärs
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, att steka i
  • 4 vaktelägg
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Skär ut rundlar av formbrödet och stek dem gyllengula i smör. Låt dem svalna på galler.
  2. Blanda samman färsen med salt och peppar och forma fyra biffar. Stek dem i smör. Fördela brödrundlarna på fyra assietter och lägg biffarna ovanpå.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Knäck vakteläggen genom att först sticka hål i skalet med en vass kniv. Häll försiktigt upp ägget i handflatan och skrapa bort vitan med kniven. Låt äggen glida ner i pannan och stek på låg värme tills vitan koagulerat helt. Placera ett ägg på varje biff och servera genast.