Foto: TV4

Pumpasoppa


4

Servera den här lena soppan som en värmande förrätt. För att få konsistensen slät och fin behöver du en mixer eller matberedare.

  • 1,2 kg pumpa
  • 2  gula lökar
  • 4  vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 2  lime (rivet skal och saft)
  • 2 tsk sambal oelek
  •   Till dekoration:
  • 4  strimlade gula och röda morötter
  • 4  zucchiniblommor
  •   finskuren gräslök
  1. Skala och skär pumpan i tärningar. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt pumpa och buljong. Koka upp, sänk värmen och låt soppan koka ca 10 minuter.
  2. Mixa soppan, häll tillbaka i kastrullen och rör i crème fraiche. Smaksätt med lime och sambal oelek. Låt soppan koka upp före servering.
  3. Servera soppan i varma tallrikar och dekorera med morötter, zucchiniblomma och gräslök.

Annons:

Liknande recept

Pumpasoppa

av Felix Netzell
  •  8 ingr

Pumpasoppa

av Renée Voltaire
  •  7 ingr

Pumpasoppa

av Anton - Oslo
  •  40 min
  •  11 ingr
  •  15 ingr