Nacho- och grönsaksdipp

Nacho- och grönsaksdipp
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Nacho- och grönsaksdipp

15 ingredienser

Det är toppen att ha en påse nachochips i skafferiet. Tillsammans med stavar av grönsaker och olika dippsåser är det ett utmärkt tilltugg till en drink eller en smarrig inledning på en middag. Du kan laga såserna efter vårt recept, men har du bråttom finns det färdiga att köpa.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp nachips (påse)
  • 2 morötter
  • 1 gurka

Guacamole:

  • 2 avokador
  • 2 msk rödlök, hackad
  • 1 tärnad tomat
  • 2 msk limefrukt, saft, pressad
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 tsk salt

Tomatsalsa:

  • 2 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 1 röd spansk peppar, finhackad
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk färsk koriander

Gör så här

  1. Skär morötter och gurka i stavar och lägg upp dem vackert på ett stort fat. Lägg även upp nachochipsen.
  2. Guacamole: Skala och hacka rödlöken, hacka koriandern och skålla, skala och hacka tomaten. Mosa avokadon med en gaffel och blanda snabbt i limesaften. Blanda ner hackad lök, tomattärningar och koriander, krydda med salt.
  3. Tomatsalsa: Skålla, skala och hacka tomaterna. Dela chilin på längden, skrapa ut kärnorna och hacka den fint. Skala och finhacka löken. Blanda tomat och lök med koriander och chili. Krydda med salt och peppar.