Frasig råraka med löjrom
Foto: TV4

Frasig råraka med löjrom av


4

En frasig råraka steker du lätt som en plätt till förrätt. Tillbehören kan du göra klara i förväg och förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.6/5   Röster: 5 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Riv potatisen grovt till en smet. Förvärm stekpannan, lägg i en rejäl klick smör och låt den bli gyllenbrun. Forma en bulle av 1/4 av smeten, lägg den i pannan och platta ut den med stekspaden.
  2. Stek ca 3 minuter på varje sida i ganska hög värme tills rakan är gyllenbrun och lite frasig. Lägg rakan på hushållspapper så att fettet rinner av. Stek de andra tre på samma sätt. Lägg en råraka på varje tallrik.
  3. Skala och hacka rödlöken fint. Klipp gräslöken i små fina bitar. Fördela rödlök, gräslök och löjrom på varje råraka. Servera genast med iskall gräddfil.

  • 2,5 h
  • 8 ingr
  • 1 h
  • 5 ingr