Foto: TV4

Frasig råraka med löjrom


4

En frasig råraka steker du lätt som en plätt till förrätt. Tillbehören kan du göra klara i förväg och förvara i kylen.

  • 1  rödlök
  • 80 g löjrom
  • 1  knippa gräslök
  • 1 dl gräddfil
  •   Råraka:
  • 8  medelstora potatisar
  •   smör att steka i
  1. Riv potatisen grovt till en smet. Förvärm stekpannan, lägg i en rejäl klick smör och låt den bli gyllenbrun. Forma en bulle av 1/4 av smeten, lägg den i pannan och platta ut den med stekspaden.
  2. Stek ca 3 minuter på varje sida i ganska hög värme tills rakan är gyllenbrun och lite frasig. Lägg rakan på hushållspapper så att fettet rinner av. Stek de andra tre på samma sätt. Lägg en råraka på varje tallrik.
  3. Skala och hacka rödlöken fint. Klipp gräslöken i små fina bitar. Fördela rödlök, gräslök och löjrom på varje råraka. Servera genast med iskall gräddfil.

Annons:

Frasig råraka med löjrom

av Elin - Stockholm
  •  9 ingr
  •  7 ingr

Råraka toppad med kalixlöjrom

av Lina - Södertälje
  •  12 ingr
  •  8 ingr