Stekt inlagd ättiksströmming
Foto: TV4

Stekt inlagd ättiksströmming av


4

Ta stekt strömming till middag en dag, stek extra många och lägg in de som blir över i ättikslag. Det är både vackert och gott med ättikströmming på julbordet.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Rensa och skölj strömmingen. Blanda rågmjöl eller ströbröd med salt och vänd strömmingarna i blandningen. Stek dem ljusbruna i smör och lägg dem därefter i en skål eller bunke.
  2. Blanda vatten, ättiksprit, socker, peppar och lagerblad till lagen och häll den över strömmingarna. Låt stå och dra i kylskåp i 1 dygn.
  3. Lägg upp strömmingarna på ett djupt fat, häll marinaden över och garnera med skivad rödlök, strimlad morot och hackad dill.

  • 2,5 h
  • 8 ingr
  • 1 h
  • 5 ingr