Foto: TV4

Stekt inlagd ättiksströmming


4

Ta stekt strömming till middag en dag, stek extra många och lägg in de som blir över i ättikslag. Det är både vackert och gott med ättikströmming på julbordet.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  • 1 kg färsk strömming
  • 1 dl grovt rågmjöl eller ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • 1/2  lagerblad
  • 1  medelstor gul lök, skivad
  • 1  medelstor röd lök, skivad
  • 1 liten bit morot, strimlad
  • 1 msk hackad dill
  1. Rensa och skölj strömmingen. Blanda rågmjöl eller ströbröd med salt och vänd strömmingarna i blandningen. Stek dem ljusbruna i smör och lägg dem därefter i en skål eller bunke.
  2. Blanda vatten, ättiksprit, socker, peppar och lagerblad till lagen och häll den över strömmingarna. Låt stå och dra i kylskåp i 1 dygn.
  3. Lägg upp strömmingarna på ett djupt fat, häll marinaden över och garnera med skivad rödlök, strimlad morot och hackad dill.

Annons:

  •  13 ingr

Ättiksströmming

av recept.nu
  •  15 ingr
  •  15 ingr

Ättiksströmming

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  7 ingr
  •  11 ingr

Inlagd strömming

av recept.nu
  •  17 ingr
  •  13 ingr

Stekt inlagd strömming

av Ernst Kirchsteiger
  •  1,5 dygn
  •  13 ingr