Skaldjursentré

Skaldjursentré
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Skaldjursentré

7 ingredienser

Lättgjord räkrätt på bilden vackert serverad i snäckskal. Vanliga portionsformar går förstås lika bra. Gör allt klart och gratinera då gästerna kommer.

Ingredienser

portioner
  • 350 g räkor med skal
  • 1 förp musslor i vatten [ca 225 g]
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • cayennepeppar
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 50-75 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°, grill.
  2. Skala räkorna och blanda dem med avrunna musslor. Fördela i portionsskålar.
  3. Knåda ihop smör, vitlök, kajennpeppar och lök och klicka över. Sätt in under grillen tills smöret smält. Garnera med persilja. Vitt bröd till.