Foto: TV4

Landgång


4

Det här är en utmärkt förrätt, en läcker lunch eller en liten vickning. Landgångar kan göras klara i förväg. Förvara svalt med en plastfolie över.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  • 4  landgångsbröd
  •   bordsmargarin
  • 12  fina sallatsblad
  • 2  hårdkokta ägg
  • 24  skalade räkor
  • 4  citronskivor
  • 40 g dessertost
  • 12  oliver
  • 4  rädisor
  • 50 g leverpastej
  • 1  saltgurka
  • 1/2  tomat
  • 4  stora, tunna skivor kokt skinka
  • 30 g mimosasallad
  • 4  tunna skivor rostbiff
  • 4 msk pickles
  • 8  skivor slanggurka
  • 4  persiljekvistar
  •   tandpetare
  1. Bre bröden med ett tunt lager bordsmargarin. Lägg på sallatsbladen. Skiva äggen. Dela leverpastejen i fyra delar. Dela saltgurkan i fyra delar på längden. Skär tomaten i fyra klyftor. Sätt tre oliver på varje tandpetare.
  2. Arrangera pålägget vackert. Lägg ett halvt ägg på varje landgång och dekorera med sex räkor och citronskiva. Lägg sedan dessertost med oliver på tandpetare. Skär rädisorna vackert och lägg på.
  3. Lägg på leverpastej och dekorera med gurka och tomat. Du kan fästa även dessa med tandpetare. Rulla in mimosasalladen i skinkskivorna och lägg på. Lägg till sist på rostbiffen och dekorera med pickles. Avsluta med att dekorera med gurka och persilja.

Annons:

Liknande recept

  •  21 ingr
  •  9 ingr
  •  8 ingr
  •  13 ingr
  •  16 ingr

Landgång de lux

av Pelle Johansson
  •  12 ingr
  •  11 ingr