Krondillssoppa med kräftstjärtar

Krondillssoppa med kräftstjärtar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krondillssoppa med kräftstjärtar

6 ingredienser

Passa på att laga den här soppan i kräfttider när det både finns kräftor och massor av krondill i affärerna (eller i ditt grönsaksland). Den här soppan blir en fin förrätt.

Ingredienser

portioner
  • 1 l musselbuljong (eller fiskbuljong)
  • 12-16 skalade kräftstjärtar
  • 1 knippa krondill
  • 50 g smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Plocka alla topparna av krondillen. Spara de minsta till dekoration. Koka upp buljongen (använder du färska kräftstjärtar så låt dem koka i buljongen i 1 1/2 minut, inte mer).
  2. Mixa buljongen med dillkronorna och smöret. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
  3. Lägg de varma havskräftstjärtarna på värmda tallrikar tillsamman med dilltopparna till dekoration. Slå den heta buljongmixen över och servera genast.