Krispstekta vårrullar med kryddig gös

Krispstekta vårrullar med kryddig gös
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krispstekta vårrullar med kryddig gös

11 ingredienser

Fiskpinnar på Sechuanvis! Innanför det krispiga höljet hittar du en bit läckert kryddad och saftig gösfilé. Servera som förrätt.

Ingredienser

portioner
  • 400 g gösfilé
  • 8 små vårrulleark
  • 1 grön spansk peppar
  • 2 msk färsk koriander, hackad
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 msk färsk basilika, hackad
  • 0,5 msk rapsolja
  • 0,5 msk sesamolja
  • 1 ägg
  • salt
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Dela chilin på längden, ta bort kärnorna och hacka den fint. Blanda chili, koriander, spiskummin och basilika i en mortel och stöt till en grov massa. Rör ner rapsolja och sesamolja.
  2. Stycka fisken i åtta bitar på vardera ca 50 g. Pensla fisken runt om med örtoljan och krydda med salt. Vispa upp ägget i en kopp och pensla en av kanterna på varje vårrulleark med uppvispat ägg. Lägg fiskbiten på motsatt sida mot den penslade och rulla ihop till en tät rulle. OBS! Vik inte in kanterna, skär i stället bort överflödig deg.
  3. Stek fiskpaketen på medelhög värme runt om, de ska vara gyllene och krispiga på alla fyra sidor. Låt rinna av på hushållspapper och servera omgående.