Inlagd strömming
Foto: TV4

Inlagd strömming av


4 Tack för din röst

  1. Blanda samman alla ingredienser till lagen i en kastrull och låt den få ett uppkok. Låt lagen svalna. Blanda ströbröd, mjöl, salt och peppar på ett fat. Hacka persilja och dill till fyllningen och blanda med smöret.
  2. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidorna ut och en klick grönt kryddsmör emellan. Vänd flundrorna i ströbrödsblandningen.
  3. Bryn smör i en stekpanna och stek strömmingsflundrorna bruna på båda sidor. Lägg över flundrorna i en form och häll ättikslagen över. Låt strömmingen stå kallt till nästa dag. Strö över purjolök och morötter före servering.
  •  45 ingr
  •  12 ingr
  •  11 ingr

Tre sorters sill

av recept.nu
  •  20 ingr
  •  30 min
  •  13 ingr

Inkokta laxfenor

av recept.nu
  •  7 ingr
  •  12 ingr

Kräftströmming

av recept.nu
  •  5 ingr

Sherrysill

av recept.nu
  •  9 ingr

Varmrökt lax

av recept.nu
  •  12 ingr

Fågelbo

av recept.nu
  •  6 ingr

Inlagd sill

av recept.nu
  •  10 ingr