Foto: TV4

Inlagd strömming


4

  • 600 g rensade strömmingsfiléer
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  •   vitpeppar
  • 2 msk smör, extra smör till stekning
  •   persilja, dill
  •   Lag:
  • 1/2 dl ättiksprit, 12%
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 msk socker
  • 1  skivad rödlök
  • 6  kryddpepparkorn
  •   Till servering:
  •   strimlad purjolök
  •   tunnskivade morötter
  1. Blanda samman alla ingredienser till lagen i en kastrull och låt den få ett uppkok. Låt lagen svalna. Blanda ströbröd, mjöl, salt och peppar på ett fat. Hacka persilja och dill till fyllningen och blanda med smöret.
  2. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidorna ut och en klick grönt kryddsmör emellan. Vänd flundrorna i ströbrödsblandningen.
  3. Bryn smör i en stekpanna och stek strömmingsflundrorna bruna på båda sidor. Lägg över flundrorna i en form och häll ättikslagen över. Låt strömmingen stå kallt till nästa dag. Strö över purjolök och morötter före servering.

Annons:

  •  45 ingr
  •  12 ingr

Inkokt strömming

av recept.nu
  •  12 ingr

Gravad strömming

av recept.nu
  •  13 ingr
  •  17 ingr
  •  16 ingr
  •  11 ingr

Strömmingslåda

av Nils Emil Ahlin
  •  40 min
  •  8 ingr