Foto: TV4

Gubbröra


4

  • 1 burk ansjovisfilé
  • 1 st gul lök
  • 1 dl dill, hackad
  • 1/2 dl gräslök, finskuren
  • 4 st potatis, kokta, kalla
  • 2 st ägg, hårdkokta
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 1 tsk ansjovisspad
  1. Låt ansjovisfiléerna rinna av men spara 1 tsk av spadet. Hacka dem fint. Skala och hacka löken fint. Klipp dillen fint och spar lite till dekoration. Skär gräslöken smått. Lägg allt i en bunke.
  2. Tärna potatisen och äggen. Vänd ner i blandningen i bunken. Krydda med peppar och ansjovisspad. Hit kan rätten förberedas. Förvara kallt till servering.
  3. Fördela gubbröran på fyra tallrikar och strö över den sparade dillen. Servera till knäckebröd eller rågbröd.

Annons:

Liknande recept

  •  8 ingr
  •  11 ingr
  •  9 ingr

Fyllda ägghalvor

av recept.nu
  •  6 ingr
  •  20 min
  •  9 ingr

Gubbröra

av Per Morberg
  •  20 min
  •  11 ingr
  •  10 ingr

Tjejröra och gubbröra

av Jolanta Bujak
  •  15 ingr