Foto: TV4

Gubbröra


4

  • 1 burk ansjovisfilé
  • 1 st gul lök
  • 1 dl dill, hackad
  • 1/2 dl gräslök, finskuren
  • 4 st potatis, kokta, kalla
  • 2 st ägg, hårdkokta
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 1 tsk ansjovisspad
  1. Låt ansjovisfiléerna rinna av men spara 1 tsk av spadet. Hacka dem fint. Skala och hacka löken fint. Klipp dillen fint och spar lite till dekoration. Skär gräslöken smått. Lägg allt i en bunke.
  2. Tärna potatisen och äggen. Vänd ner i blandningen i bunken. Krydda med peppar och ansjovisspad. Hit kan rätten förberedas. Förvara kallt till servering.
  3. Fördela gubbröran på fyra tallrikar och strö över den sparade dillen. Servera till knäckebröd eller rågbröd.
  •  8 ingr
  •  9 ingr
  •  11 ingr

Fyllda ägghalvor

av recept.nu
  •  6 ingr
  •  20 min
  •  9 ingr

Gubbröra

av Per Morberg
  •  20 min
  •  11 ingr
  •  10 ingr

Tjejröra och gubbröra

av Jolanta Bujak
  •  15 ingr