Ceviche med lax och rödlök

Ceviche med lax och rödlök
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ceviche med lax och rödlök

8 ingredienser

Ceviche är den sydamerikanska motsvarigheten till gravning. Fisken marinerar i lime och citron som gör fiskköttet “lagat” och gott. Servera som förrätt eller på en buffé.

Ingredienser

portioner
  • 300 g lax
  • 0,5 dl limefrukt, saft, pressad
  • 0,5 dl citron, pressad
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • valfri sallat
  • 0,5 rödlök

Gör så här

  1. Marinad: Blanda limesaft, citronsaft och olja. Krydda med salt och peppar.
  2. Skiva laxen och lägg den i en form. Slå på marinaden och låt marinera över natten. Fisken ska bli vit och genomskinlig.
  3. Skala och skiva rödlöken. Skölj och lägg upp sallat på ett fat. Lägg upp laxen och garnera med rödlök.