Basilikagravad strömming

Basilikagravad strömming
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Basilikagravad strömming

9 ingredienser

Det är lite pyssel med gravningen men det blir å andra sidan lite jobb vid själva serveringen. Det är gott med ett knäckebröd och en bit god Västerbotten till strömmingen.

Ingredienser

  • 1,5 kg strömmingsfilé
  • 1 l vatten
  • 2 dl ättika
  • 2 msk salt

Basilikasås:

  • 1 kruka färsk basilika
  • 4 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dra skinnet av strömmingen.
  2. Blanda lagen och slå den över strömmingen. Låt det stå kallt över natten.
  3. Häll av lagen och klappa strömmingen torr.
  4. Basilikasås: Mixa alla ingredienser till såsen.
  5. Blanda det med strömmingen och låt det hela stå kallt
  6. i minst 2 dagar.