Sparrisbavaroise

Sparrisbavaroise
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sparrisbavaroise

10 ingredienser

Bavaroise är en slags fromage, som oftast serveras som dessert. Smaksatt med sparris blir den dock en len och mjuk förrätt.

Ingredienser

portioner
  • 1 knippe vit sparris
  • 3 gelatinblad
  • 4 äggulor
  • 2 tsk citron, skalet, rivet
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vispgrädde

Till servering:

  • 6 msk forellrom
  • körsbärstomater
  • dill
  • gräslök

Gör så här

  1. Dag 1: Ansa sparrisen, skär i mindre bitar och koka den mjuk. Mixa den till en jämn kräm med lite av kokvattnet. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Vispa under tiden äggulorna tjocka. Tillsätt citronskalet. Koka upp mjölken och dra den sedan av värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i mjölken. Häll mjölken het över äggkrämen under kraftig vispning. Låt det svalna.
  2. Vispa grädden och vänd ner den och sparrisen när krämen svalnat. Slå upp krämen i vattensköljda portionskoppar. Låt den stelna i kylskåp över natten.
  3. Dag 2: Stjälp upp bavaroiserna på assietter. Dekorera med forellrom, tomater, dill och gräslök.