Fyllda ägghalvor

Fyllda ägghalvor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyllda ägghalvor

7 ingredienser

Fyllda ägghalvor kan du servera på buffé eller som förrätt. På påskbordet är de en självklarhet.

Ingredienser

portioner
  • 10 ägg, hårdkokta
  • 2 tsk gräslök, finskuren
  • 0,5 dl majonnäs
  • salt
  • svartpeppar
  • 55 g ansjovisfilé [1 ask]
  • 2 msk kapris

Gör så här

  1. Koka äggen, spola dem i kallt vatten och skala dem. Dela dem med en vass kniv och ta ut gulorna. Lägg vitorna på ett serveringsfat.
  2. Hacka äggulorna. Skär gräslöken smått. Blanda ägg, gräslök och majonnäs. Krydda med salt och peppar.
  3. Låt ansjovisen rinna av. Fyll ägghalvorna med blandningen. Dekorera med ansjovisfiléer och kapris.