Foto: TV4

Tigerkaka


Randig som tigern blir kakan då en del av smeten blandas med kakao.

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3  ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl grädde
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  •   rivet skal av 1 citron
  •   Ugn: 175°
  1. Rör smör och socker vitt.
  2. Tillsätt äggen ett i sänder.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner, sist grädden.
  4. Slå 1/3 av smeten och blanda den med kakaon.
  5. Rör ner vaniljsocker och citron i resten av smeten.
  6. Slå den mörka smeten i botten av en smord och bröad kakform och den ljusa däröver. Grädda i nedre halvan av ugnen 45-50 minuter.

Annons:

Liknande recept

Toscakaka

av recept.nu
  •  12 ingr

Körsbärskaka

av recept.nu
  •  9 ingr

Körsbärskaka

av recept.nu
  •  11 ingr

Ananasbitar

av recept.nu
  •  14 ingr

Tigerkaka

av Johan Sörberg
  •  1h 10 min
  •  12 ingr

Sultankaka

av recept.nu
  •  9 ingr

Ambrosiarutor

av recept.nu
  •  12 ingr

Fruktmaräng

av recept.nu
  •  14 ingr