Roslagsbröd

Roslagsbröd
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Roslagsbröd

5 ingredienser

Vill du inte grädda alla kakorna på en gång kan du spara en rulle deg i frysen. Skiva när den är halvtinad och grädda som vanligt.

Ingredienser

portioner stycken
  • 125 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • ca 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 60 g hasselnötter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Nyp ihop en smuldeg av smör, socker, mjöl och bakpulver.
  2. Hacka hasselnötterna, gärna i mixer och blanda dem med degen. Forma degen slät och rulla till tjocka längder. Skiva och lägg dem på en plåt med bakpapper. Platta till kakorna med en gaffel.
  3. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter. Låt svalna på galler.