Kakbotten: Rör samman smör, florsocker och äggula till mördegen. Tillsätt mjölet och arbeta raskt ihop degen, låt den sedan vila i kyl några timmar. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar botten, se till att degen kommer 3–4 cm upp på kanterna. Nagga degen i bottnen och grädda i mitten av ugnen på 200° i 20 minuter. Låt bottnen svalna.
Rabarbergelé: Lägg gelatinbladen i vatten. Skär rabarbern i 2-centimetersbitar, lägg dem i en kastrull och varva med socker. Låt sjuda under lock tills rabarbern är mjuk, tillsätt röd saft om rabarbern är blek. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem i den varma rabarberkompotten och låt gelatinet smälta. Låt blandningen svalna. Häll rabarbergelét i mördegsskalet när blandningen börjar stelna.
Vaniljkräm: Vispa samman äggulor, kaffegrädde, socker, vaniljsocker och maizenamjöl i en kastrull. Låt krämen sjuda på svag värme tills den tjocknat och låt den sedan svalna. Bre krämen över rabarbergelét.