Nötkakor
Foto: TV4

Nötkakor av


35 Tack för din röst

Lättbakade älsklingskakor med fin nötsmak. Hasselnötter är klassikern, men testa gärna andra sorter om du vill.

  1. Värm ugnen till 200°. Rör smör och socker pösigt. Mal nötterna fint. Arbeta in de malda nötterna och så mycket mjöl att degen blir smidig.
  2. Rulla ut små runda kakor och lägg på plåt med bakpapper. Tryck ner en hel nötkärna i varje.
  3. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt svalna på galler. Förvara kakorna i tät burk eller frys dem.

Blåbärstårta

av recept.nu
  •  20 ingr

Korintkakor

av recept.nu
  •  7 ingr

Apelsinkransar

av recept.nu
  •  10 ingr

Lunchpepparkakor

av recept.nu
  •  12 ingr

Roslagsbröd

av recept.nu
  •  5 ingr

Vetekrans

av recept.nu
  •  13 ingr

Fransk nötkaka

av recept.nu
  •  8 ingr

Mandelbågar

av recept.nu
  •  6 ingr
  •  9 ingr

Ris à la Malta

av Leif Mannerström Crister Svantesson
  •  2h 10 min
  •  8 ingr

Khao neaw mamong

av Lekk - Stockholm
  •  45 min
  •  8 ingr

Shole Zard

av Reza - Göteborg
  •  8 ingr

Banankaka

av recept.nu
  •  9 ingr

Fruktris

av recept.nu
  •  7 ingr
  •  10h 20 min
  •  13 ingr

Cocospudding

av recept.nu
  •  10 ingr