Lavendelskorpor
Foto: TV4

Lavendelskorpor av


4

De doftar som en dröm och smakar lika gott. Passa på att baka de här läckra skorporna när det finns lavendelblommor. Gott till kaffet.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.43/5   Röster: 7 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Värm ugnen till 175°. Mal häften av mandeln, grovhacka resten och blanda båda delar med mjöl, bakpulver och lavendelblommor.
  2. Rör smör och socker poröst. Arbeta ner mandeln och ägget. Dela degen i tre delar, rulla dem till 30 cm längder. Lägg på smord plåt, platta till, pensla med äggvita och grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
  3. Ta ut plåten, sänk värmen till 100°. Skär längderna i bitar och torka skorporna med luckan på glänt i minst 30 min.

  • 1 h
  • 5 ingr