Lavendelskorpor
Foto: TV4

Lavendelskorpor av


4

De doftar som en dröm och smakar lika gott. Passa på att baka de här läckra skorporna när det finns lavendelblommor. Gott till kaffet.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Värm ugnen till 175°. Mal häften av mandeln, grovhacka resten och blanda båda delar med mjöl, bakpulver och lavendelblommor.
  2. Rör smör och socker poröst. Arbeta ner mandeln och ägget. Dela degen i tre delar, rulla dem till 30 cm längder. Lägg på smord plåt, platta till, pensla med äggvita och grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
  3. Ta ut plåten, sänk värmen till 100°. Skär längderna i bitar och torka skorporna med luckan på glänt i minst 30 min.
  •  13 ingr
Lunchpepparkakor

Lunchpepparkakor

av recept.nu
  •  12 ingr
Emma bakar.

Emmas småkakor

av Emma Wahlby Jonsson
  •  1,5 - 2 h
  •  22 ingr
  •  9 ingr
  •  12 ingr
  •  12 ingr
Norsk mandelkaka

Norsk mandelkaka

av recept.nu
  •  16 ingr
Kanelstänger

Kanelstänger

av recept.nu
  •  6 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr