Cocospudding

Cocospudding
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Cocospudding

10 ingredienser

En rolig variant på gammaldags rispudding som du kan servera med saftsås, sylt eller färska bär. En annan fördel är att denna efterrätt är helt laktosfri om du byter ut smöret mot margarin.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • 1-2 msk smör (eller margarin)
  • 6 dl kokosmjölk [2 burkar]
  • 2 ägg
  • 1 citron, rivet skal av (eller apelsin)
  • 0,5 tsk salt
  • 2-3 msk strösocker
  • smör, till formarna (eller margarin)
  • 2 msk farinsocker

Gör så här

  1. Koka upp vatten och smör och lägg i risgrynen. Låt dem koka på svag värme tills vattnet kokat in. Späd med kokosmjölk och låt gröten koka tills grynen är mjuka, cirka 30 minuter. Rör om då och då.
  2. Blanda ner äggen och det rivna skalet. Smaksätt med salt och socker.
  3. Smörj 6 portionsformar som rymmer 1 dl eller en eldfast form. Strö farinsocker i botten. Häll i smeten och grädda i medelgod ugnsvärme, 200-225°, cirka 30 minuter.
  4. Låt puddingen svalna eller kallna innan den stjälps upp. Servera med saftsås, sylt eller färska bär.