Toscakaka med mandel

Toscakaka med mandel
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Toscakaka med mandel

11 ingredienser

Det här är en populär kaka som man alltid kan bjuda på. Lätt att lyckas med är den också.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g margarin, smält
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver

Glasyr:

  • 1-2 förp mandelsplitter
  • 0,75 dl strösocker
  • 50 g margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk grädde (eller mjölk)
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och brödströ en liten kakform eller stekpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner de övriga ingredienserna. Slå smeten i formen och grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter.
  2. Blanda under tiden glasyren i en kastrull. Värm och rör tills fettet smält. Ta ur kakan ur ugnen, bred över glasyren och grädda ytterligare 5 minuter i övervärme.