Foto: TV4

Jordnötskakor


40

Ett tips: göm kakburken noga! Annars är den snart tom. För dessa kakor med fin brytning mellan sött och salt smakar verkligen mer.

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1  ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl salta jordnötter
  1. Värm ugnen till 200°. Arbeta ihop alla ingredienserna i en skål. Hacka jordnötterna grovt och vänd ner dem sist.
  2. Klicka ut toppar av smeten på plåt med bakpapper.
  3. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.

Annons:

Jordnötskakor

av recept.nu
  •  8 ingr

Choklad- och jordnötskakor

av Christina Gyllner
  •  10 ingr

Cookies

av Mia Öhrn
  •  8 ingr

Jordnötskakor

av Emelie Holm
  •  10 ingr

Nordstjärnan

av recept.nu
  •  8 ingr

Havrekaksmix i burk

av Le Parfait
  •  10 min
  •  10 ingr
  •  11 ingr