Kladdkaka med Digestivekex

Kladdkaka med Digestivekex
Foto: Frida Wismar
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kladdkaka med Digestivekex

9 ingredienser

En av redaktionens favoritkladdkakor! Den här kladdkakan ger en bredare smak och smakar mer som paj eller Kexchoklad. Mycket god.

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 krm salt
  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 2 msk snabbkaffepulver
  • 10 digestivekex
  • 0,5 dl mixade digestivekex att bröa formen med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt Digestivekexen i stora bitar och blanda dem tillsammans med resten av de torra ingredienserna till kakan i en skål.
  2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med Digestivekross.
  3. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe. Vispa ej!
  4. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
  5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  7. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.