Foto: TV4

Kanelbullar


60

Kanelbullar kan se ut på lite olika vis. Mest kända är nog de traditionella snurrorna. Och visste du att kanelbullen har fått en alldeles egen dag? Den 4:e oktober firas den.

  • 300 g margarin
  • 1 liter mjölk
  • 100 g jäst (2 paket)
  • 2 dl strösocker/vit sirap
  • 2 tsk salt
  • 4 tsk stött kardemumma
  • 1,7 kg vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk kanel
  • 50 g mjukt smör
  • 1  ägg
  •   pärlsocker
  1. Smält margarinet i en kastrull. Slå i mjölken och värm till fingervärme, 37°. Smula jästen i degbunken, lös upp med lite av degvätskan. Slå i resterande vätska, socker, salt och kardemumma. Rör om. Mät mjölet luftigt i litermått, tillsätt det lite i taget och rör degen slät och blank. Täck och jäs till dubbel storlek, ca 1 timme. Ställ upp 60 pappersformar fördelade på 2 plåtar.
  2. Sätt ugnen på 250°. Slå upp på mjölat bakbord, knåda väl och dela degen i fyra delar. Kavla ut varje del till en avlång platta. Bre på smör, strösocker och kanel. Rulla plattan, dela i 3 cm breda bitar. Det ska bli 15 bitar per rulle. Ställ i pappersformarna. Jäs 30 minuter under bakduk.
  3. Vispa upp ägget i en kopp. Pensla och garnera. Grädda bullarna 5-10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna på galler under duk.

Annons:

Liknande recept

Vetedeg till kanelbullar

av Magnus Johansson
  •  13 ingr

Kardemummabullar

av Kristina Eriksson
  •  12 ingr

Kolabullar i långpanna

av Kristina Eriksson
  •  14 ingr

Kanelbullar Anettes way

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  13 ingr

Lussebullekaka

av Kristina Eriksson
  •  16 ingr

Mors hålkaka

av recept.nu
  •  13 ingr

Dinkeläppelbullar

av Kristina Eriksson
  •  14 ingr

Mammas kardemummakaka

av Malin Landqvist
  •  9 ingr