Foto: Frida Wismar

Glutenfri kladdkaka


Kladdkaka utan gluten är minst lika god som den vanliga, men såklart bättre för de som är allergiska.

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 2 dl rårörsocker
  • 1 dl majsmjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  •   kokosflingor att "bröa" formen med
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smöra en form med cirka 23 cm i diameter. Bröa med kokosflingor.
  3. Smält fettet. Vispa ägg och socker riktigt pösig. Blanda ner det avsvalnade fettet. Rör om.
  4. Blanda majsmjöl, kakao och vaniljsocker. Se till att kakaon är klumpfri. Rör ner mjölblandningen i kaksmeten.
  5. Häll smeten i formen och grädda i cirka 15 minuter, håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  6. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Annons:

Liknande recept

  •  9 ingr

GI Kladdkaka

av recept.nu
  •  10 ingr

Monkes spröda kladdkaka

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  12 ingr
  •  9 ingr
  •  8 ingr
  •  9 ingr

Kladdkaka Light

av recept.nu
  •  9 ingr
  •  13 ingr