Yoghurtbakelser

Yoghurtbakelser
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Yoghurtbakelser

9 ingredienser

Fruktfromage med lite syra i gör den här hemmagjorda bakelsen till något extra. Engångsglasen är utmärkta som formar när man gör kalla bakverk.

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor sockerkaka (eller annan kaka)
  • 5 dl yoghurt
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g frysta jordgubbar
  • strösocker (efter smak)
  • 7 blad gelatin

Garnering:

  • 1 kiwi, skivad
  • bär, lämpliga
  • 8 engångsglas (à 1 dl)

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i blöt i lite kallt vatten ca 10 min. Krama ur dem och smält dem på lägsta värmen i lite vatten i en tjockbottnad kastrull.
  2. Mixa eller passera bären till en sås och blanda dem med yoghurt i en skål. Smaka av med socker. Tillsätt gelatinet lite i sänder under kraftig vispning. Vispa upp grädden och rör ned.
  3. Slå upp smeten i små vattensköljda engångsglas och ställ dem i kylen tills fromagen stelnat, ev. över natten.
  4. Ta ut bottnar av kakan med ett mått, vänd upp bägarna på bottnarna strax innan serveringen. Garnera bakelserna med frukt och bär.