Jordgubbar, apelsin och Grand Marnier. Man behöver bara höra orden för att känna hur gott det blir tillsammans. Pröva som omväxling till de vanliga jordgubbsdesserterna.
Tvätta apelsinerna noga. Skala av det gula skalet på två av dem med en potatisskalare. Skär dem i tunna strimlor. Koka upp vattnet och sockret till sockerlagen, lägg i skalstrimlorna och sjud i 5 minuter. Ta av från värmen och spar hälften av skalstrimlorna till dekoration.
Skär bort ungefär 2 cm i ändarna på apelsinerna. Skala dem tjockt med kniv. Skär apelsinerna till hinnfria klyftor genom att skära mellan hinnorna. Håll dig över en skål, så saften tas tillvara.
Varva de hinnfria apelsinklyftorna med socker i en skål. Häll på sockerlag, apelsinsaft och Grand Marnier och låt dra i kylskåp i ca 2 timmar.
Skölj, snoppa och dela jordgubbarna. Lägg upp apelsinklyftorna på fyra assietter och fördela jordgubbarna ovanpå. Garnera med strimlor av apelsinskal.