Foto: TV4

Rabarbersoppa


4

En varm sommardag smakar isad rabarbersoppa härligt. OBS! Bjud inte barn på den här soppan, eftersom vinet inte kokas.

  • 4 hg rabarberstjälkar
  • 8 dl vatten
  • 3 3/4 dl socker
  • 1 st vaniljstång
  • 1/2 dl myntablad,strimlade
  • 1 dl vitt vin
  1. Koka upp socker och vatten. Skåra vaniljstången och tillsätt den och myntan.
  2. Strimla rabarbern. Sila den kokande vätskan över rabarbern.
  3. Tillsätt vin och ställ sedan soppan iskallt. Servera soppan kall.

Annons:

Liknande recept

Isad rabarbersoppa

av Thomas Drejing
  •  20 min
  •  6 ingr
  •  13 ingr
  •  12 ingr
  •  9 ingr

Rabarbergelé

av recept.nu
  •  5 ingr

Isad clementinsoppa

av Louise Johansson
  •  12 ingr