Plommonkaka

Plommonkaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Plommonkaka

8 ingredienser

Plommon och kokos är en lyckad kombination. Lite lättvispad grädde smaksatt med en aning av den madeira plommonen är marinerade i smakar gott till.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 0,75 dl riven kokos
  • 175 g smör, smält

Fyllning:

  • ca 10-12 plommon, mogna
  • ev 2 dl madeiravin
  • riven kokos, till dekor

Gör så här

  1. Dela plommonen, kärna ur dem och lägg dem gärna i madeira över natten.
  2. Värm ugnen till 225°. Blanda de torra ingredienserna till degen och arbeta därefter in smöret. Tryck ut degen i en låg form.
  3. Lägg avrunna plommon tätt över kakan. Strö på lite mer kokos och grädda ca 25 minuter.