Plättar med rabarberkompott

Plättar med rabarberkompott
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Plättar med rabarberkompott

11 ingredienser

Bjud på plättar och du blir populär för resten av dagen! Servera en syrlig rabarberkompott till som omväxling till sylten.

Ingredienser

portioner

Plättsmet:

  • 2 ägg
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk smör, smält
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt

Kompott:

  • 1 kg rabarber
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 dl vit sirap
  • 1 kanelstång

Gör så här

  1. Skär hälften av rabarbern i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med vin, sirap och kanelstången och koka det till en tjock massa. Sila. Skär resten av rabarbern och låt den koka i såsen. Låt svalna.
  2. Blanda ägg, mjöl, socker och salt, tillsätt grädde och vatten och blanda till en jämn smet. Rör ner smält smör. Grädda plättarna i ett plättjärn, servera rabarberkompotten till.