Krusbärspaj med marängtäcke
Foto: TV4

Krusbärspaj med marängtäcke av


6

En festlig paj med syrliga bär och söt maräng.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.11/5   Röster: 28 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta in vattnet och lägg degen i plastfilm i kyl 1 timma.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en smal folieremsa kring kanten. Grädda i 10 minuter. Ta ut och avlägsna folien.
  3. Lägg bären i pajskalet. Strö på hälften av sockret. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till maräng. Bred smeten över bären. Strö på apelsinskal och grädda i 150° cirka 15-20 minuter.

  • 1h + 30 min vila för pajdegen
  • 21 ingr
  • 2,5 h
  • 8 ingr
  • 1 h
  • 5 ingr