Foto: TV4

Krusbärspaj med marängtäcke


6

En festlig paj med syrliga bär och söt maräng.

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  •   Fyllning:
  • 3/4 l snoppade krusbär
  • 2 st äggvitor
  • 1 dl strösocker
  •   grovrivet skal av 1 apelsin
  •   Ugn: 225°
  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta in vattnet och lägg degen i plastfilm i kyl 1 timma.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en smal folieremsa kring kanten. Grädda i 10 minuter. Ta ut och avlägsna folien.
  3. Lägg bären i pajskalet. Strö på hälften av sockret. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till maräng. Bred smeten över bären. Strö på apelsinskal och grädda i 150° cirka 15-20 minuter.

Annons:

Krusbärspaj

av recept.nu
  •  8 ingr
  •  9 ingr
  •  7 ingr
  •  8 ingr
  •  12 ingr
  •  10 ingr

Pärontårta

av recept.nu
  •  13 ingr

Äppelflan

av recept.nu
  •  13 ingr