Krusbärspaj med marängtäcke
Foto: TV4

Krusbärspaj med marängtäcke av


6 Tack för din röst

En festlig paj med syrliga bär och söt maräng.

  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta in vattnet och lägg degen i plastfilm i kyl 1 timma.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en smal folieremsa kring kanten. Grädda i 10 minuter. Ta ut och avlägsna folien.
  3. Lägg bären i pajskalet. Strö på hälften av sockret. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till maräng. Bred smeten över bären. Strö på apelsinskal och grädda i 150° cirka 15-20 minuter.

Blåbärspaj

av recept.nu
  •  7 ingr
  •  12 ingr

Lime- och marängpaj

av Caroline Hofberg
  •  12 ingr
  •  17 ingr
  •  1h + 30 min vila för pajdegen
  •  21 ingr

Leilas tarte au citron

av Leila Lindholm
  •  15 ingr
  •  17 ingr
  •  7 ingr

Bärsallad med vaniljkesella

av Caroline Stampe-Jobeus
  •  10 min
  •  7 ingr

Bärsåser

av Johan Sörberg
  •  10 min
  •  5 ingr

Rabirberkräm

av Tea Stjärne
  •  20 min
  •  4 ingr

Ugnsäpplen

av GI Viktkoll
  •  15 min
  •  7 ingr
  •  20 min
  •  7 ingr