Krusbärspaj med marängtäcke
Foto: TV4

Krusbärspaj med marängtäcke av


6

En festlig paj med syrliga bär och söt maräng.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta in vattnet och lägg degen i plastfilm i kyl 1 timma.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en smal folieremsa kring kanten. Grädda i 10 minuter. Ta ut och avlägsna folien.
  3. Lägg bären i pajskalet. Strö på hälften av sockret. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till maräng. Bred smeten över bären. Strö på apelsinskal och grädda i 150° cirka 15-20 minuter.
  •  12 ingr
Blåbärspaj

Blåbärspaj

av recept.nu
  •  7 ingr
  •  17 ingr
Lime- och marängpaj

Lime- och marängpaj

av Caroline Hofberg
  •  12 ingr
  •  1h + 30 min vila för pajdegen
  •  21 ingr
  •  1,5 h
  •  17 ingr
Leilas tarte au citron

Leilas tarte au citron

av Leila Lindholm
  •  15 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr