Hemlagad nyponsoppa
Foto: TV4

Hemlagad nyponsoppa
av


8 Tack för din röst

Hemlagad nyponsoppa kan lagas av både vilda nypon och odlade. Först gör du en puré, som går utmärkt att frysa in. Sedan tar du fram så mycket som går år och kokar soppa på det. Klassikt tillbehör är lösvispad grädde. Skållad mandel eller mandelbiskvier smakar också gott till.

  1. Ta bort skaft och blomfäste från nyponen. Skölj dem noga och lägg i en kastrull med vatten som täcker nyponen. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter. Passera nyponen och rör i så mycket som behövs av kokvattnet för att konsistensen ska bli en mjuk puré. Sockra lätt och frys in i 4 dl- förpackningar.
  2. Koka upp nyponmos, vatten och socker. Låt koka kraftigt och skumma soppan väl.
  3. Rör ut potatismjölet i vattnet och red av soppan med blandningen. Servera med löst vispad vispgrädde.
  •  2 h
  •  42 ingr

Husmorsornas egen nyponsoppa

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  7 ingr
  •  8 ingr

Isad nyponsoppa med rostad mandel och vaniljglass

av Kristina Sjöö, Björn Sjöö
  •  25 min
  •  9 ingr

Rotfruktssoppa

av recept.nu
  •  11 ingr

Nyponsoppa

av Johan Sörberg
  •  20 min
  •  6 ingr
  •  1h 20 min
  •  10 ingr

Ugnsäpplen

av GI Viktkoll
  •  15 min
  •  7 ingr

Guldfiskssallad med citrusfrukter

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  6 ingr
  •  13 ingr
  •  5 ingr

Bärsallad med vaniljkesella

av Caroline Stampe-Jobeus
  •  10 min
  •  7 ingr

Peach Melba

av recept.nu
  •  8 ingr