Hallonmousse och sorbet

Hallonmousse och sorbet
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hallonmousse och sorbet

11 ingredienser

Du kan använda färska eller djupfrysta hallon till moussen. Använder du färdig hallonpuré går det åt ca 3 dl.

Ingredienser

portioner

Hallonmousse:

  • 400 g hallon
  • 4 gelatinblad
  • 1 dl strösocker
  • dl vatten
  • 3 dl vispgrädde

Hallonsorbet:

  • 600 g hallon
  • 3 msk florsocker
  • 3 msk apelsinsaft, pressad
  • 1 äggvita

Till dekoration:

  • flarn
  • djupfrysta lingon

Gör så här

  1. Hallonmousse: Passera hallonen genom en finmaskig sil. Blötlägg gelatinbladen. Koka socker och vatten några minuter tills lagen är genomskinlig. Låt gelatinbladen smälta i sockerlagen. Låt svalna. Vispa grädden och blanda den med hallonpuré och sockerlag. Häll upp det i 6 ringformar på en bricka. Låt kallna och stelna i kylskåp, ca 1 timme.
  2. Fördela rundlarna med mousse på 6 assietter. Dekorera.
  3. Hallonsorbet: Lägg hallon, florsocker, apelsinsaft och äggvita i en matberedare med kniv. Mixa till en jämn smet. Skeda upp och servera genast med moussen.