Glass med varm chokladsås

Glass med varm chokladsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Glass med varm chokladsås

5 ingredienser

Den här desserten bygger helt på den välkända tonträffen i smak och temperatur när en mörk, blank chokladsås, fortfarande ljummen, möter vaniljsmaken i en kall glass. Det här är världens enklaste recept på chokladsås – och faktiskt det som de flesta riktigt fina krogar använder sig av. Inte barnens favorit, kanske, men väl de vuxnas.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 l vaniljglass

Till servering:

  • färska bär och rån

Gör så här

  1. Blanda kakao, socker och vatten till såsen och låt det koka upp. Sjud sedan på svag värme i fem minuter. Rör då och då. När såsen är klar ska den vara svart och blank.
  2. Lägg vaniljglass i coupeglas och häll såsen varm över. Dekorera med färska bär och rån.