Foto: TV4

Fruktkaka


15

Kakan mår bara bra av att ligga något dygn innan den serveras. Då hinner alla smaker utvecklas.

  • 1 dl russin
  • 50 g fikon, hackade
  • 1 dl portvin
  • 200 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 4  ägg, delade
  • ca 50 g hackade valnötter
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  •   smör + ströbröd till formen
  1. Lägg russin och fikon i en skål med vinet, låt dra 3-4 timmar.
  2. Värm ugnen till 175°. Smörj och brödströ en stor kakform. Rör smör och socker vitt, tillsätt äggulorna en i sänder. Vänd ner frukt, vin och nötter och sist mjölet.
  3. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem i smeten. Slå smeten i formen och grädda på nedersta falsen cirka 1 timme.

Annons:

Liknande recept

  •  9 ingr

Engelsk fruktkaka

av recept.nu
  •  19 ingr
  •  13 ingr

Dadelkaka

av recept.nu
  •  10 ingr

Tysk äppelkaka

av recept.nu
  •  20 ingr
  •  8 ingr

Persikokaka

av recept.nu
  •  11 ingr

Fransk nötkaka

av recept.nu
  •  8 ingr