Blåbärspiroger
Foto: TV4

Blåbärspiroger av


16

Använder du frysta blåbär kan de vara lite blötare. Strö i så fall på en aning potatismjöl innan du viker ihop pirogerna, det binder vätskan.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Blanda en deg av mjöl, socker, bakpulver och smör. Rör ner ägget och till sist vattnet. Knåda snabbt till en smidig deg. Täck med plast och lägg degen kallt 1 timme.
  2. Blanda bär och kokos. Kavla ut degen och ta ut rundlar 8-10 cm i diameter. Pensla kanten med ägg. Lägg lite fyllning på varje, vik över ena halvan och tryck ihop.
  3. Pensla med ägg, strö på pärlsocker och grädda cirka 20 minuter.

  • 40 + 35 minuter
  • 12 ingr
  • 1h + 30 min vila för pajdegen
  • 21 ingr
  • 1 h
  • 5 ingr