Blåbärspiroger
Foto: TV4

Blåbärspiroger av


16

Använder du frysta blåbär kan de vara lite blötare. Strö i så fall på en aning potatismjöl innan du viker ihop pirogerna, det binder vätskan.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Blanda en deg av mjöl, socker, bakpulver och smör. Rör ner ägget och till sist vattnet. Knåda snabbt till en smidig deg. Täck med plast och lägg degen kallt 1 timme.
  2. Blanda bär och kokos. Kavla ut degen och ta ut rundlar 8-10 cm i diameter. Pensla kanten med ägg. Lägg lite fyllning på varje, vik över ena halvan och tryck ihop.
  3. Pensla med ägg, strö på pärlsocker och grädda cirka 20 minuter.
  •  1,5 h
  •  17 ingr
Blåbärspaj

Blåbärspaj

av recept.nu
  •  7 ingr
  •  12 ingr
American apple pie

American apple pie

av Leila Lindholm
  •  1h 35 min
  •  15 ingr
Blåbärstårta

Blåbärstårta

av recept.nu
  •  20 ingr
  •  1h + 30 min vila för pajdegen
  •  21 ingr
Empanadas på tre olika sätt

Empanadas på tre olika sätt

av Ernst Kirchsteiger
  •  34 ingr
  •  12 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr