Foto: TV4

Blåbärspiroger


16

Använder du frysta blåbär kan de vara lite blötare. Strö i så fall på en aning potatismjöl innan du viker ihop pirogerna, det binder vätskan.

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 100 g smör
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1  ägg
  • 2 msk vatten
  •   Fyllning:
  • ca 5 dl blåbär
  • 1 dl kokosflingor
  • 1  ägg till pensling
  •   pärlsocker
  •   Ugn: 200°
  1. Blanda en deg av mjöl, socker, bakpulver och smör. Rör ner ägget och till sist vattnet. Knåda snabbt till en smidig deg. Täck med plast och lägg degen kallt 1 timme.
  2. Blanda bär och kokos. Kavla ut degen och ta ut rundlar 8-10 cm i diameter. Pensla kanten med ägg. Lägg lite fyllning på varje, vik över ena halvan och tryck ihop.
  3. Pensla med ägg, strö på pärlsocker och grädda cirka 20 minuter.

Annons:

Liknande recept

Blåbärsformar

av recept.nu
  •  8 ingr

Chokladlöv

av recept.nu
  •  9 ingr
  •  9 ingr

Gustavsbullar

av recept.nu
  •  13 ingr

Sandkaka

av recept.nu
  •  9 ingr

Plommonkaka

av recept.nu
  •  9 ingr
  •  13 ingr

Vetekrans

av recept.nu
  •  13 ingr