Foto: TV4

Blåbärspiroger


16

Använder du frysta blåbär kan de vara lite blötare. Strö i så fall på en aning potatismjöl innan du viker ihop pirogerna, det binder vätskan.

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 100 g smör
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1  ägg
  • 2 msk vatten
  •   Fyllning:
  • ca 5 dl blåbär
  • 1 dl kokosflingor
  • 1  ägg till pensling
  •   pärlsocker
  •   Ugn: 200°
  1. Blanda en deg av mjöl, socker, bakpulver och smör. Rör ner ägget och till sist vattnet. Knåda snabbt till en smidig deg. Täck med plast och lägg degen kallt 1 timme.
  2. Blanda bär och kokos. Kavla ut degen och ta ut rundlar 8-10 cm i diameter. Pensla kanten med ägg. Lägg lite fyllning på varje, vik över ena halvan och tryck ihop.
  3. Pensla med ägg, strö på pärlsocker och grädda cirka 20 minuter.

Blåbärsformar

av recept.nu
  •  8 ingr

Chokladlöv

av recept.nu
  •  9 ingr
  •  9 ingr

Gustavsbullar

av recept.nu
  •  13 ingr

Sandkaka

av recept.nu
  •  9 ingr

Plommonkaka

av recept.nu
  •  9 ingr

Vetekrans

av recept.nu
  •  13 ingr
  •  13 ingr