Aprikospaj
Foto: TV4

Aprikospaj av


8

Lika god som vacker! Passar både som dessert till buffén och till kaffet, gärna med en klick vispgrädde. Pajen kan även varieras med persikor på burk.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i kylen 1 timme.
  2. Värm ugnen till 225°. Kavla ut 2/3 av degen, klä en pajform och nagga bottnen. Vik en aluminiumfolieremsa runt kanten, så att inte degen glider ner. Förgrädda pajskalet 10 minuter och ta sedan bort folien.
  3. Lägg ut de avrunna aprikoserna på pajskalet med den runda sidan upp och strö på mandelmassan. Kavla ut resten av degen, skär remsor och lägg dem som ett galler över. Grädda pajen klar mitt i ugnen cirka 15 minuter.
Blåbärspaj

Blåbärspaj

av recept.nu
  •  7 ingr
Aprikospaj

Aprikospaj

av Caroline Hofberg
  •  11 ingr
  •  15 ingr
Paj med bacon

Paj med bacon

av recept.nu
  •  10 ingr
  •  1,5 h
  •  17 ingr
  •  10 ingr
  •  17 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr