Äppelflan med kanel

Äppelflan med kanel
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Äppelflan med kanel

7 ingredienser

Ett klassiskt franskt bakverk att baka när äpplena är som finast. Har de tunt skal behöver du inte skala dem. God aprikospuré hittar du i barnmatshyllan!

Ingredienser

portioner
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl vatten

Fyllning:

  • 3-4 äpplen
  • malen kanel
  • 1 dl aprikospuré
  • 2 msk honung, flytande

Gör så här

  1. Blanda smör och mjöl till en smuldeg. Tillsätt vattnet, arbeta ihop degen och lägg den i plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Värm ugnen till 225°. Kavla ut degen, klä en pajform och nagga bottnen lätt. Vik en remsa av aluminiumfolie över kanten, så inte degen glider ner och grädda mitt i ugnen 10 minuter.
  3. Ta ut formen och ta bort folien. Skiva äpplena tunt och lägg ut äppelklyftor över pajen. Strö på kanel och grädda klart 10-15 minuter. Värm aprikospuré och honung och skeda över den färdiga pajen.