Ananas med toscasmet

Ananas med toscasmet
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ananas med toscasmet

7 ingredienser

En härlig vinterefterrätt som passar både barn och vuxna. Förbered frukt och toscasmet i förväg och gratinera vid servering. Både glass och vispad grädde passar till denna enkla, men ack så goda efterrätt!

Ingredienser

portioner
  • 2 små ananas

Täcke:

  • 2 förp mandelsplitter
  • 0,5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 msk kaffegrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ingredienserna till täcket i en kastrull. Sjud till smöret smält.
  3. Dela ananasen på längden och snitta fruktköttet i bitar.
  4. Lägg i form och fördela smeten över. Sätt in mitt i ugnen 10-15 min.