Foto: TV4

Rulltårta


Vanligaste fyllningen i en rulltårta är sylt eller äppelmos. Här bjuder vi på en lyxigare variant med grädde och kakao.

  • 3  ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  •   Fyllning:
  • 5 msk strösocker
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vispgrädde
  •   Ugn: 250°
  1. Klä en långpanna med bakpapper, pensla ev. med smält margarin.
  2. Vispa ägg och socker vitt, vänd ner mjöl blandat med bakpulver.
  3. Bred ut smeten i pannan, grädda mitt i ugnen 5 minuter.
  4. Vänd upp kakan på sockrat bakpapper. Dra av bakpappret och lägg en urvriden handduk över.
  5. Blanda socker och kakao, rör ut det med grädden lite i taget. Rör utan att vispa till en tjock kräm som breds över den svalnade kakan.
  6. Rulla ihop från kortändan, lägg kakan kallt med skarven ner.

Annons:

Kaffegifflar

av recept.nu
  •  11 ingr

Moccarulltårta

av recept.nu
  •  14 ingr

Zuppa Inglese

av recept.nu
  •  13 ingr
  •  13 ingr
  •  12 ingr

Wienersemlor

av recept.nu
  •  12 ingr

Saffransrulltårta med lingon

av Mia Öhrn, Claes Karlsson
  •  11 ingr