Rulltårta
Foto: TV4

Rulltårta av


Vanligaste fyllningen i en rulltårta är sylt eller äppelmos. Här bjuder vi på en lyxigare variant med grädde och kakao.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Klä en långpanna med bakpapper, pensla ev. med smält margarin.
  2. Vispa ägg och socker vitt, vänd ner mjöl blandat med bakpulver.
  3. Bred ut smeten i pannan, grädda mitt i ugnen 5 minuter.
  4. Vänd upp kakan på sockrat bakpapper. Dra av bakpappret och lägg en urvriden handduk över.
  5. Blanda socker och kakao, rör ut det med grädden lite i taget. Rör utan att vispa till en tjock kräm som breds över den svalnade kakan.
  6. Rulla ihop från kortändan, lägg kakan kallt med skarven ner.

  • 1 h
  • 5 ingr