Rulltårta
Foto: TV4

Rulltårta av


Vanligaste fyllningen i en rulltårta är sylt eller äppelmos. Här bjuder vi på en lyxigare variant med grädde och kakao.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Klä en långpanna med bakpapper, pensla ev. med smält margarin.
  2. Vispa ägg och socker vitt, vänd ner mjöl blandat med bakpulver.
  3. Bred ut smeten i pannan, grädda mitt i ugnen 5 minuter.
  4. Vänd upp kakan på sockrat bakpapper. Dra av bakpappret och lägg en urvriden handduk över.
  5. Blanda socker och kakao, rör ut det med grädden lite i taget. Rör utan att vispa till en tjock kräm som breds över den svalnade kakan.
  6. Rulla ihop från kortändan, lägg kakan kallt med skarven ner.
  •  9 ingr
Karins rulltårta

Karins rulltårta

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  8 ingr
Glassrulltårta med jordgubbar och mynta

Glassrulltårta med jordgubbar och mynta

av Ulrika Jisland, Anna Jonassen
  •  11 ingr
  •  26 min
  •  9 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr