Foto: TV4

Syltkakor


Alla barns drömkaka. Söta och lättbakade. Fast hallonsylt är också gott som fyllning.

  • 200 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1  äggula
  • 1 krm bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 1/2-5 dl vetemjöl
  •   Röd vinbärsgelé
  •   Ugn: 175°
  1. Mixa ihop smör och socker, rör ner äggulan.
  2. Rör sist ner bakpulver och vanilj blandat med mjöl till en smidig deg. Lägg den i plastfilm i kylen 1 timme.
  3. Rulla ut två rullar cirka 4 cm tjocka. Skiva degen, forma runda kakor, lägg på plåt med bakpapper.
  4. Tryck en fördjupning i varje kaka och klicka i gelé. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

Annons:

Plommonkaka

av recept.nu
  •  9 ingr
  •  13 ingr
  •  13 ingr

Hallonformar

av recept.nu
  •  14 ingr

Jordgubbstårta

av recept.nu
  •  15 ingr

Sandkakor

av recept.nu
  •  7 ingr

Norsk mandelkaka

av recept.nu
  •  16 ingr
  •  14 ingr