Morbergs lingonparfait

Morbergs lingonparfait
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Morbergs lingonparfait

5 ingredienser

20 m + 3 h

Busenkel parfait på skogens underbara lingon. Servera med en klick punschgrädde för extra mycket njutning.

Ingredienser

portioner
  • 3-4 dl frysta lingon, lämna lite till garnering
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker (knappt)
  • 5 dl grädde

Servering

  • grädde, vispad, smaksatt med punch

Gör så här

  1. Vispa grädden till ett hårt skum.
  2. Vispa äggula och strösocker till en porös konsistens häll sedan i frysta lingon.
  3. Vänd försiktigt ner den vispade grädden tills allt är jämnt fördelat.
  4. Häll smeten i en avlång form, gärna aluminium. Täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 5 timmar.
  5. Ställ formen i kylskåpet 30 min före servering eller tag ut den från frysen 15 min innan servering.
  6. Skär skivor av parfaiten och garnera med lingon.