Foto: TV4

Lingonparfait


8

Allra godast blir lingonparfaiten gjord på rårörda lingon. Ett gyllene tillfälle att använda lingon som du kanske har i frysen. De överblivna äggvitorna går utmärkt att frysa.

  • 2 1/2 dl lingonsylt
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl vatten
  • 4 st äggulor
  • 4 dl vispgrädde
  •   färska lingon till garnering
  1. Blanda florsocker, äggulor och vatten och sjud till kräm på svag värme under vispning.
  2. Vänd sen ned sylten.
  3. Vispa grädden hårt och vänd ned i krämen. Slå smeten i form och frys den i ett par timmar.
  4. Garnera med lingon.

Annons:

Liknande recept

Lingonparfait

av GI Viktkoll
  •  5h 15 min
  •  4 ingr

Lingonparfait

av recept.nu
  •  7 ingr
  •  10 ingr
  •  15 ingr

Saffransrulltårta med lingon

av Mia Öhrn, Claes Karlsson
  •  11 ingr
  •  7 ingr