Filbunke
Foto: TV4

Filbunke av


4

Säg filbunke och de flesta får något drömskt i blicken. En efterlängtad delikatess från förr som du kan göra själv.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3/5   Röster: 1 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Värm mjölken till strax under kokpunkten. Kyl till rumstemperatur ca 22 grader genom att ställa kastrullen i kallt vatten.
  2. Rör ned fil och ev. grädde för ett gräddsikt överst på filbunke. Slå upp i portionsskålar. Täck med handduk, ställ i köket tills de stelnar. Räkna med 1 dygn.
  3. Kyl innan de äts upp med kanel eller ingefära.
Blåbärstårta

Blåbärstårta

av recept.nu
  •  20 ingr
  •  14 ingr
  •  11 ingr
  •  39 ingr
  •  1h
  •  24 ingr
  •  2 h
  •  14 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr