Filbunke
Foto: TV4

Filbunke av


4 Tack för din röst

Säg filbunke och de flesta får något drömskt i blicken. En efterlängtad delikatess från förr som du kan göra själv.

  1. Värm mjölken till strax under kokpunkten. Kyl till rumstemperatur ca 22 grader genom att ställa kastrullen i kallt vatten.
  2. Rör ned fil och ev. grädde för ett gräddsikt överst på filbunke. Slå upp i portionsskålar. Täck med handduk, ställ i köket tills de stelnar. Räkna med 1 dygn.
  3. Kyl innan de äts upp med kanel eller ingefära.
  •  39 ingr
  •  8 ingr
  •  10 ingr

”Tre små söta”

av Sandra - Luleå
  •  45 min
  •  11 ingr

Leilas kokostoppar

av Leila Lindholm
  •  25 min
  •  6 ingr
  •  11 ingr
  •  14 ingr
  •  1h
  •  24 ingr
  •  11 ingr

Blåbärstårta

av recept.nu
  •  20 ingr

Glassmaräng

av Johnny Johansson
  •  5 ingr