Foto: TV4

Filbunke


4

Säg filbunke och de flesta får något drömskt i blicken. En efterlängtad delikatess från förr som du kan göra själv.

  • 1 liter fet mjölk 3% (röd)
  • 1 dl filmjölk
  •   ev. 1 dl vispgrädde
  1. Värm mjölken till strax under kokpunkten. Kyl till rumstemperatur ca 22 grader genom att ställa kastrullen i kallt vatten.
  2. Rör ned fil och ev. grädde för ett gräddsikt överst på filbunke. Slå upp i portionsskålar. Täck med handduk, ställ i köket tills de stelnar. Räkna med 1 dygn.
  3. Kyl innan de äts upp med kanel eller ingefära.

Annons:

Liknande recept

Chokladkräm på sked

av Camilla Läckberg, Christian Hellberg
  •  7 ingr
  •  9 ingr
  •  41 ingr

Brända mandlar

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  6 ingr
  •  7 ingr