Cassataparfait

Cassataparfait
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Cassataparfait

8 ingredienser

Cassata är italiensk glass med torkade eller kanderande frukter och nötter. Gott även som parfait.

Ingredienser

portioner
  • 3 äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 5 körsbär (i marachino)
  • 0,5 dl röda vinbär (frysta)
  • 0,5 dl blåbär (frysta)
  • 40 g mörk choklad, hackad
  • 0,5 dl sötmandel, hackad

Gör så här

  1. Vispa äggulorna hårt med florsockret. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens.
  2. Hacka körsbären och blanda i de vispade äggulorna. Blanda grädden i äggblandningen och rör ner blåbär, vinbär, choklad och mandel.
  3. Frys i 5-6 timmar i runt form. Ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter före servering.